Tag: 上海后花园CWW

212 House / Alfonso Reina

first_img Year:  Architects: Alfonso Reina Year Completion year of this architecture project Houses Spain ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/434195/212-house-alfonso-reina Clipboard CopyAbout this officeAlfonso ReinaOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPalma de MallorcaSpainPublished on October 04, 2013Cite: “212 House / Alfonso Reina” [Casa 212 / Alfonso Reina] 04 Oct 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricShower ColumnshansgroheShoulder ShowersPanels / Prefabricated AssembliesMorin Corp.Metal Wall Systems – ExposedStonesCosentinoSurfaces – Dekton® Stonika SeriesConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame SlopeThermalSchöckMinimizing Thermal Bridges in BalconiesWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWork ChairsDynamobelWork Chair – SLAT 16More products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily CopyHouses•Palma de Mallorca, Spain Projects “COPY” “COPY” Save this picture!© José HeviaThe house is located in Son Puig, a residential area near the city center of Palma de Mallorca (Balearic Islands, Spain). It is on a trapezoidal corner plot, which determines from the outset the complex insertion of the program. A good orientation towards the south, and views to the Son Puig forest, finally determined what would be the “face” of the house. The proposal sets back the building as much as possible towards its northern boundary, to generate a bright and spacious void that houses the pool, terraces and garden. The valley of pine and almond trees which the house faces without any obstacles, and the decision to raise the ground level eight feet over the street level, give this home good views and a luminosity that bathes the interior of each of its rooms.Save this picture!© José HeviaA house with clean and concise forms sits on a capri limestone platform. The main facade of the house is rendered unique by a cubic body that turns onto the forest views, as a privileged balcony. The architect has placed the master bedroom of the house in this space facing south. Behind it, facing east, is the bathroom, from which a large window allows one to contemplate sunrise and the lines of an antique Majorcan dependency, which contrast with the contemporary architecture of the house.Save this picture!© José HeviaThe geometry of the plot causes a longitudinal development of the program, in which the different rooms are intertwined. The ground floor is unified by a single aperture on the facade that includes the kitchen, dining, and living room. On the first floor are the bedrooms and a versatile area, adaptable to the needs of the family at different times. A white longitudinal staircase, made of steel, glass and wood, acts as a connector between the different floors of the house, leading to a solarium, from which one can see the Son Puig forest and the Palma bay. The many windows and a skylight located on the second floor flood the project with light.Save this picture!© José HeviaThe color white, present in the entire house contrasts with the warmth of the merbau wood floor. The orientation and arrangement of the window apertures allow cross ventilation in summer, and low emissivity glass reduces energy loss in winter.The exterior of the house has white stone terraces, and a swimming pool made of white rectangular tile topped by a wooden deck that cantilevers over the water. On both sides of the pool, gardened areas provide freshness and enhance the luminosity that the white color gives the exterior space. In the western boundary of the house, covered by the shade of a poplar over white pebbles, the architect has designed a children’s play area.Save this picture!© José HeviaIn the back of the house there is a garden with white pebbles, which continues on the wall with the use of gabions as a backdrop of a prunus. Next to the tree, several vines climb over the concrete wall creating a beautiful play of colors in the form of a vegetable skin on the hard material.Save this picture!PlanProject gallerySee allShow lessAA Students “Amplify the Forest”Architecture NewsTaihu New Town Primary School / MINAXSelected Projects Share Save this picture!© José Hevia+ 14 Share 212 House / Alfonso Reina ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/434195/212-house-alfonso-reina Clipboard 2010 212 House / Alfonso ReinaSave this projectSave212 House / Alfonso Reinalast_img read more

Read More 212 House / Alfonso Reina