Tag: 上海后花园GMX

Residence in Colares / Frederico Valsassina Arquitectos

first_imgSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SG+ 20Curated by Pedro Vada Share Houses Portugal Residence in Colares / Frederico Valsassina ArquitectosSave this projectSaveResidence in Colares / Frederico Valsassina Arquitectos “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/893600/residence-in-colares-frederico-valsassina-arquitectos Clipboard Architects: Frederico Valsassina Arquitectos Area Area of this architecture project Projects “COPY” 2013 Area:  333 m² Year Completion year of this architecture project center_img CopyHouses•Colares, Portugal Year:  Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyAbout this officeFrederico Valsassina ArquitectosOfficeFollowProductsGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPortugalPublished on May 08, 2018Cite: “Residence in Colares / Frederico Valsassina Arquitectos” [Casa em Colares / Frederico Valsassina Arquitectos] 08 May 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Surface: Nordic DécorWindowsAir-LuxSliding Window – CorneringWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesMetal PanelsTrimoInternal Walls – Trimoterm, Qbiss OneGlassSolarluxWintergarden – SDL Akzent plusSystems / Prefabricated PanelsInvestwoodCement Bonded Particle Board – VirocPaintKEIMMineral Paint in Hunters Point LibraryCabinetsburgbadMid-Height Cabinet – EssentoSignage / Display SystemsGlasbau HahnMuseum Display CasesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Manufacturers: panoramah!® Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Products used in this ProjectWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityColaborator:Rita Conceição Silva, Marta ValsassinaFoundations And Structures:Grese Engº Ricardo SampaioSpecial Technical Installations:Get Engº Raúl BessaHidraulic Instalations:Ductos Engº Francisco Vieira de SampaioAcoustics:Certiprojecto Engº Palma RuivoConstructor:Abílio CarvalhoWindow Frames:Jofebar, PanoramAH!Implantation Area:270.25m²Ground Area:3240.00m²Author:Frederico ValsassinaCity:ColaresCountry:PortugalMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SGText description provided by the architects. In the dense pine forest next to Praia das Maçãs (Apple Beach) the house hovers over the landscape. We opt for a single volume with two distinct faces: a more closed one and another more exuberant and exposed. It marks the entrance in the blind elevation by a ramp that gently transports us to the interior of the house that in an unexpected way merges with the outside. The theme of being indoor and out, both inside and outside, is intrinsic in the atmosphere intended for a seasonal dwelling like this: all the spaces of the house have autonomous access from the outside. Thus, all the environments set up a strong relation with the pinewood, the patio arises from this will and serves as a hinge between social and private area. In the room the space continuity is greater: two large planes of glass that run one over the other and open alternately to the porch. The few materials of the house create a unique atmosphere, the pavement inside and outside is the same – cement stroked – ensuring the unification of spaces.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGSave this picture!Floor PlanSave this picture!© Juan RodriguezThe exterior porch due to its elevation relative to the terrain appears as a porch above the pine forest. If the house on one side is born from the land, on the other due to the natural topography delicately levitates on it. This solution appears in a way as a strategy of environmental comfort, the Sintra mountain range has a very high humidity level, with this solution decreases the transfer of moisture from the soil to the house.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe program is simple and was thought to the place where it is, with the existing climate. In this way is intended the greater absorption of sunlight: Rooms facing south, an office that appears as a place of collective activities and open for passage, room to the west and kitchen to the north. The large glazed windows allow the entrance of natural light in much of the day and therefore the heating of the space.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGSave this picture!SectionSave this picture!© Juan RodriguezMinimizing the effects on the natural landscape of the place, the pine forest was left as it was before this existence: the house is a platform that floats on the sand terrain.Save this picture!© Juan RodriguezProject gallerySee allShow lessEENWERK & Irma Boom Office / Barend KoolhaasSelected ProjectsDamushan Valley Teahouse / DnASelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/893600/residence-in-colares-frederico-valsassina-arquitectos Clipboard Residence in Colares / Frederico Valsassina Arquitectos ArchDailylast_img read more

Read More Residence in Colares / Frederico Valsassina Arquitectos